“There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” ― Ernest Hemingway

Blog & Column

Mijn columns verschijnen periodiek in Nieuwsblad de Kennemer en op externe websites van opdrachtgevers en evenementenorganisaties. Heb je interesse in een tekstuele samenwerking zoals een vaste of eenmalige column of blog in jouw papieren of online uitgave, neem dan contact met me op!


Idols- vs Tindergeneratie

Ben ik de ene dag nog een androgyne Generatie Z’er, blijk ik de volgende dag ineens al sinds vier jaar een Millenial, de 'Idolsgeneratie'. Er lijken nogal wat mistbanken te bestaan over de leeftijdsgrenzen en waar dan toch precies die generatiekloof ligt… Maar goed, vandaag was ik een Millenial op bezoek bij uitgeverij Wayne Parker Kent (wauw) en we gingen het over de swipende Generatie Z hebben.

Lees verder

Hands up voor HipHop in je Bieb tweedaagse

Op 24 en 25 mei werd ik door de HipHop in je Bieb taskforce ingeschakeld als razende reporter en deed ik verslag van twee dagen urban beleving in en rond de Bibliotheek. Het was ronduit fantastisch en de woorden bleven uit mijn vingertoppen stromen, dus het werd een longread.. ;)

Lees verder

Een kans

Hoeveel minuten passen er in een uur? Zestig. Soms voelt het als vier keer zoveel, soms vliegt een uur in vijf minuten voorbij. Tijd is iets raars, net zoals leeftijd iets raars is. Ik word dit jaar achtentwintig en ben nog nooit eerder zo dicht bij de dertig geweest, dat is een mijlpaal op zich moeten we maar denken. Voel ik me zo? Op sommige momenten voel ik me achttien, of tachtig, en soms gedraag ik me met verve als een klein kind…

Lees verder

Food for Library Lovers

Tevreden nip ik van mijn cappuccino, prik in een stukje fruit en muffin, ‘hipsterwaardig’ denk ik… Naast mij vier grijzende mannen in pak, druk pratend over Ex Libris, de documentaire van het jaar. Stropdas vasthoudend, gebogen over een groene smoothie en pokebowl, toewerkend naar de vertoning in de mooie OBA… Een restaurant vol bibliotheekmensen die nog snel even wat naar binnen werken voor die drie-en-een-half uur durende zit!

Lees verder

Dance-subsidie met palingsound

Fresku en Marianne Weber deelden vanochtend een alinea, sterker nog, een zin. Wat hebben ze gemeen? Ze eten zonder twijfel allebei kreeft, maar daar houdt het in mijn ogen ook op. Ze kregen een hele alinea in de Volkskrant, werden ineens weer twee immens populaire artiesten. Tenminste, zo genoemd in een rapport over de toekomstige subsidie voor dance en hét Nederlandse lied. 

Lees verder