“There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” ― Ernest Hemingway

Redactie en copywritingLONK: de magazine releaseparty

LONK magazine is een ode aan avontuurlijke leesexperts van bibliotheken. In 25 inspirerende interviews laat De Lonkende Leestafel deze lonely cowboys aan het woord die op de biebvloeren cruciaal zijn voor het verbinden van mensen en media. Afgelopen donderdag werd het unieke tijdschrift onthuld!

Lees verder

Een heerlijk zonnige oogstmarkt

Het was een gezellige drukte in de Kasteeltuin van Slot Assumburg in Heemskerk. Hier was gisteren de seizoensgebonden oogstmarkt waar vers fruit en ambachtelijke streekproducten werden aangeboden. Een bijzondere editie want bezoekers konden ter plekke sap laten persen van hun eigen appels en het viel samen met ’Het Grote Tekenfestival’.

Lees verder

Taboesfeer dementie doorbreken

Ouderen met en zonder dementie, kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers en wethouders, allen verzamelden zich 22 september bij het Kennemer Theater te Beverwijk. Het is de laatste dag van De week van dementie en de afsluiting is een interactieve theatershow. De titel: Iedereen doet WAD! WAD staat voor Wereld Alzheimer Dag, waarop extra aandacht wordt gevraagd voor de ziekte.

Lees verder

Theatershow slot dementieweek Beverwijk

Bron Noordhollands Dagblad: De jaarlijkse Week van de Dementie wordt zaterdag voor het eerst afgesloten met een show in het Kennemer Theater in Beverwijk. Mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers mooie momenten bezorgen, is het doel van de dementieweek. De week is georganiseerd rond Wereld Alzheimer Dag, vrijdag 21 september.

Lees verder

Eigen porselein is wel zo fijn

Zoals het kopje thuis tikt, tikt het nergens… Kopje? Dit jaar geen wegwerpglazen en -bekers maar iedereen een eigen kopje in de backstage van Young Art Festival. Hangend aan een persoonlijk haakje schitteren de foute mokken je tegemoet. Het huiselijke sfeertje zit er lekker in, de koffie vloeit rijkelijk. Ook aan de voorkant van het evenement doen we het duurzaam, met mooie hardplastic glazen. Zo voorkomen we een berg extra werk en zakken vol onnodig afval. Lekker bezig!

Lees verder

Idols- vs Tindergeneratie

Ben ik de ene dag nog een androgyne Generatie Z’er, blijk ik de volgende dag ineens al sinds vier jaar een Millenial, de 'Idolsgeneratie'. Er lijken nogal wat mistbanken te bestaan over de leeftijdsgrenzen en waar dan toch precies die generatiekloof ligt… Maar goed, vandaag was ik een Millenial op bezoek bij uitgeverij Wayne Parker Kent (wauw) en we gingen het over de swipende Generatie Z hebben.

Lees verder

Hands up voor HipHop in je Bieb tweedaagse

Op 24 en 25 mei werd ik door de HipHop in je Bieb taskforce ingeschakeld als razende reporter en deed ik verslag van twee dagen urban beleving in en rond de Bibliotheek. Het was ronduit fantastisch en de woorden bleven uit mijn vingertoppen stromen, dus het werd een longread.. ;)

Lees verder

Een kans

Hoeveel minuten passen er in een uur? Zestig. Soms voelt het als vier keer zoveel, soms vliegt een uur in vijf minuten voorbij. Tijd is iets raars, net zoals leeftijd iets raars is. Ik word dit jaar achtentwintig en ben nog nooit eerder zo dicht bij de dertig geweest, dat is een mijlpaal op zich moeten we maar denken. Voel ik me zo? Op sommige momenten voel ik me achttien, of tachtig, en soms gedraag ik me met verve als een klein kind…

Lees verder

Food for Library Lovers

Tevreden nip ik van mijn cappuccino, prik in een stukje fruit en muffin, ‘hipsterwaardig’ denk ik… Naast mij vier grijzende mannen in pak, druk pratend over Ex Libris, de documentaire van het jaar. Stropdas vasthoudend, gebogen over een groene smoothie en pokebowl, toewerkend naar de vertoning in de mooie OBA… Een restaurant vol bibliotheekmensen die nog snel even wat naar binnen werken voor die drie-en-een-half uur durende zit!

Lees verder

Dance-subsidie met palingsound

Fresku en Marianne Weber deelden vanochtend een alinea, sterker nog, een zin. Wat hebben ze gemeen? Ze eten zonder twijfel allebei kreeft, maar daar houdt het in mijn ogen ook op. Ze kregen een hele alinea in de Volkskrant, werden ineens weer twee immens populaire artiesten. Tenminste, zo genoemd in een rapport over de toekomstige subsidie voor dance en hét Nederlandse lied. 

Lees verder