“There is nothing to writing. All you do is sit down at a typewriter and bleed.” ― Ernest Hemingway

Redactie en copywritingEigen porselein is wel zo fijn

Zoals het kopje thuis tikt, tikt het nergens… Kopje? Dit jaar geen wegwerpglazen en -bekers maar iedereen een eigen kopje in de backstage van Young Art Festival. Hangend aan een persoonlijk haakje schitteren de foute mokken je tegemoet. Het huiselijke sfeertje zit er lekker in, de koffie vloeit rijkelijk. Ook aan de voorkant van het evenement doen we het duurzaam, met mooie hardplastic glazen. Zo voorkomen we een berg extra werk en zakken vol onnodig afval. Lekker bezig!

Ons tijdelijke huis, crew-tent ‘de Waldo’, staat. De vrijwilligers zijn al vanaf vroeg in groten getale aanwezig voor de zeer gewaardeerde broodje ei-ontbijtjes. Het festival herrijst als een prachtige Feniks uit zijn as. Het voelt als thuiskomen, we gaan weer gezellig aan de bak met de YAF-familie, iedere dag opbouwen of knallen in je bouwkeet. Een hete keet, want nog even over die Feniks gesproken… Het is bloody hot dit jaar, haast Afrikaanse taferelen. We hebben het welkomstpraatje met brandveilige briefing namelijk nog niet gehad of de bosbranden vliegen je om de oren. En op deze maandagse maandag van de opbouw zit het hele terrein drie uur zonder water doordat de buurman zijn tuin sproeit (grapje). Woestijnachtige situaties, iedere wolk wordt toegejuicht, laten we een regendans doen. Maar niet voor vrijdag en zaterdag, dan mag de zon van de lucht barsten!

Vorig jaar was ik voor het eerst aanwezig achter de schermen, als crew voor dit festival, maar dat voelde direct vertrouwd. In die week leerde ik zoveel mensen kennen, mensen die ik in het jaar na de daarna alleen nog maar beter heb leren kennen. Dit jaar is het nog beter, anders, met recht spreek ik van een festivalfamilie. Overal waar je kijkt zijn vrienden, of in ieder geval bekenden, bezig met het opzetten van een fantastisch evenement. Ik ben trots, trots op de organisatie en de keihard werkende vrijwilligers, trots op Beverwijk dat dit mogelijk is.

Het voelt deze dagen als werken aan een vreugdevuur en we fikken uit onze werkschoenen. Maar hé… eigen haard is goud waard!